Kızartılmış Hamsi Tarifi

Haftada iki defa balık tüketmek Sağlık için çok iyidir.Taze Hamsinin yerini hiç bir balık tutamaz Kara denizin en sevilen balığıdır 

  
Hamsi nasıl pişirilir hamsi tava yapmak için



                      
                                 





      

Malzemeler  


  • 1 kilo Hamsi yada 500 gram temizletilmiş hamsi
  • 1 tabak mısır unu
  • tuz
                              

Tarifin Yapılışı


  • Hamsileri tertemiz yıkayıp güzelce süzelim ve Hafif tuz atalım unutmayalım fazla tuz zararlıdır.
  • Bütün balıkları unlayıp fazla unu atalım ki yağ unla dolmasın yağın yanmasına neden olur .
  • Unlanmış hamsileri yağı kızdırılmış tavaya alalım tavayı tamamen kaplayacak şekilde dizelim ister yağı az koyup hamsileri toplu çevirebiliriz bunu tavanın büyüklüğün bir kapakla yapabiliriz 
  • Nar gibi kızartılmış hamsileri soğutmadan tüketelim yanında yeşil salata iyi gider .

                           Afiyet olsun

 Not : Salatayı lütfen önceden yapalım 

Yorumlar

Tolgahan Sarp dedi ki…
ev çok kokuyor balık yapınca nasıl bir öneri verebilirsiniz bu konuda
Hayatın içinden dedi ki…
Çok kolay yağ sıçrayan yerleri limonla silin kolay gelsin

Bugün Ne Pişireyim?