Kızartılmış Hamsi Tarifi
Haftada iki defa balık tüketmek Sağlık için çok iyidir.Taze Hamsinin yerini hiç bir balık tutamaz Kara denizin en sevilen balığıdır
Malzemeler
- 1 kilo Hamsi yada 500 gram temizletilmiş hamsi
- 1 tabak mısır unu
- tuz
Tarifin Yapılışı
- Hamsileri tertemiz yıkayıp güzelce süzelim ve Hafif tuz atalım unutmayalım fazla tuz zararlıdır.
- Bütün balıkları unlayıp fazla unu atalım ki yağ unla dolmasın yağın yanmasına neden olur .
- Unlanmış hamsileri yağı kızdırılmış tavaya alalım tavayı tamamen kaplayacak şekilde dizelim ister yağı az koyup hamsileri toplu çevirebiliriz bunu tavanın büyüklüğün bir kapakla yapabiliriz
- Nar gibi kızartılmış hamsileri soğutmadan tüketelim yanında yeşil salata iyi gider .
Afiyet olsun
Not : Salatayı lütfen önceden yapalım

Yorumlar