Aydın Usulü Kabak Tatlısı Tarifi
Bal kabağı için tam zamanı Aydının meşhur kabaklarından en güzel kabak tatlılarını yapmak mümkün biz de boş durmadık kolayca yaptık mis gibi oldu
Malzemeler
- Yirmi santim eninde bir dilim Balkabağı
- Bir tatlı kasesi şeker
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz
Tarifin Yapılışı
- Kabağı yıkayıp beş santim eninde keselim
- Kabuğu kolay soyulsun
- Soyduğumuz dilimleri de
- Bir santim eninde doğrayalım
- Doğradığımız kabakları bir tencereye alalım
- Üzerine şekeri ekleyelim karıştırıp
- Bir gece bekletelim
- Ertesi gün sulanmış kabağımızı
- Kaynadıktan sonra kaşık en kaşık ateşte
- Üzeri kapatılılarak yirmi dakika sonra kontrol edelim
- Yumuşamamışsa biraz daha üzeri kapalı pişirelim
- Çatalla kolay bölünmüşse pişmiştir
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım
- Üzerine dövülmüş ceviz ekleyip sunalım
Afiyet olsun
Bu yöntem fırın yönteminden daha paratiktir

Yorumlar