Aydın Usulü Kabak Tatlısı Tarifi

Bal kabağı için tam zamanı Aydının meşhur kabaklarından en güzel kabak tatlılarını yapmak mümkün biz de boş durmadık kolayca yaptık mis gibi oldu








Malzemeler


  • Yirmi santim eninde bir dilim Balkabağı
  • Bir tatlı kasesi şeker
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz

Tarifin Yapılışı


  • Kabağı yıkayıp beş santim eninde keselim
  • Kabuğu kolay soyulsun
  • Soyduğumuz dilimleri de 
  • Bir santim eninde doğrayalım
  • Doğradığımız kabakları bir tencereye alalım
  • Üzerine şekeri ekleyelim karıştırıp
  • Bir gece bekletelim
  • Ertesi gün sulanmış kabağımızı 
  • Kaynadıktan sonra kaşık en kaşık ateşte 
  • Üzeri kapatılılarak yirmi dakika sonra kontrol edelim
  • Yumuşamamışsa biraz daha üzeri kapalı pişirelim 
  • Çatalla kolay bölünmüşse pişmiştir
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alalım
  • Üzerine dövülmüş ceviz ekleyip sunalım 
Afiyet olsun 

Bu yöntem fırın yönteminden daha paratiktir

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?