Gerçek Hünkar Beğendi Tarifi

Bu güzel tarifi yazmak için biraz beklettim kusura bakmayın!Bu Hünkar Beğendi tarifi gerçekten çok güzel mis gibi denenmiş ve öyle yazılmıştır gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Hazır Patlıcan mevsimi de gelmiş


Hünkar beğendi
        

Malzemeler


Tas kebab için yarım kilo kuşbaşı doğranmış biftek

Bir orta boy kuru soğan

Üç adet domates

Tuz karabiber,pulbiber

Dört kaşık sıvıyağ

Beğendi için istemeğe bağlı üç veya dört patlıcan

İki kaşık un

İki bardak süt biraz da su bulunsun

Dört kaşık zeytin yağı bir kaşık tereyağ 

Rendelenmiş kaşar peyniri iki kaşık


Tarifin Yapılışı


Önce kuşbaşı doğranmış eti güzelce kavuralım

sonra küp küp doğranmış soğanı katalım

Soğanlar yumuşayana kadar kavuralım

Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp hepsini birleştirip

Kısık ateşte kapağı kapalı etler yumuşamana kadar pişirelim

Et pişerken onbeş dakika kapağı açmadan pişirelim

Beğendi için patlıcanları közleyelim

Kabuklarını soyalım

Çatalla ezelim

Bir tencereye yağı katalım biraz ısınsın unu ekleyip karıştıralım

Unun sarardığını görünce hemen sütü ekleyerek hızlıca çırpma teli ile karıştıralım

Tuz karabiber ile tatlandıralım

İçine ezilmiş patlıcanları ekleyip kavrulmuş un pişene dek karıştırarak pişirelim

Kıvamı akışkan olması gerekir puding kıvamından biraz ince

Beğendi pişti

Beğendiği servis tabağına alalım

Düzeltelim üzerine pişen taş kebabı ekleyin ve servis edin


Afiyet olsun

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?