Bu güzel tarifi yazmak için biraz beklettim kusura bakmayın!Bu Hünkar Beğendi tarifi gerçekten çok güzel mis gibi denenmiş ve öyle yazılmıştır gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Hazır Patlıcan mevsimi de gelmiş
Malzemeler
Tas kebab için yarım kilo kuşbaşı doğranmış biftek
Bir orta boy kuru soğan
Üç adet domates
Tuz karabiber,pulbiber
Dört kaşık sıvıyağ
Beğendi için istemeğe bağlı üç veya dört patlıcan
İki kaşık un
İki bardak süt biraz da su bulunsun
Dört kaşık zeytin yağı bir kaşık tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri iki kaşık
Tarifin Yapılışı
Önce kuşbaşı doğranmış eti güzelce kavuralım
sonra küp küp doğranmış soğanı katalım
Soğanlar yumuşayana kadar kavuralım
Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp hepsini birleştirip
Kısık ateşte kapağı kapalı etler yumuşamana kadar pişirelim
Et pişerken onbeş dakika kapağı açmadan pişirelim
Beğendi için patlıcanları közleyelim
Kabuklarını soyalım
Çatalla ezelim
Bir tencereye yağı katalım biraz ısınsın unu ekleyip karıştıralım
Unun sarardığını görünce hemen sütü ekleyerek hızlıca çırpma teli ile karıştıralım
Tuz karabiber ile tatlandıralım
İçine ezilmiş patlıcanları ekleyip kavrulmuş un pişene dek karıştırarak pişirelim
Kıvamı akışkan olması gerekir puding kıvamından biraz ince
Beğendi pişti
Beğendiği servis tabağına alalım
Düzeltelim üzerine pişen taş kebabı ekleyin ve servis edin
Yorumlar