Yozgat’ın En Sevilen Çorbası Arabaşı Çorbası
Boşuna demedik Yozgat’ın en sevilen çorbası diye Anadolunun en sevilen meşhur çorbasıdır Herkes tarafından sevilir ve sağlıklı ve besleyici bir çorbadır.Arabaşı çorbası yapılışı biraz meşakkatli olsada köy tavuğu ile mükemmel olur
Evet gelelim gerçek arabaşı çorbası nasıl yapılır görelim
Bu tarifteki Malzemeler 4 kişilik.

Tarif İçin Malzemeler
- Bir köy tavuğu önceden haşlanmış
- kaynadıktan sonra köpüğünü alın
- kısık ateşte 2 saat pişirilir
- kontrol edin tavuğun sertlik düzeyine göre zaman değişebilir.
- Önceden yağsız kavrulmuş 8 kaşık un
- İki kaşık salça tuz karabiber ve pulbiber
- Bir kaşık tereyağı 5 kaşık sıvıyağ
Tarifin Yapılışı
- Tavuğun birçok bölümünü kullanacağız.
- Öncelikle haşlanmış soğumuş tavuğu ellerimizle diliyoruz
- bir kenara bırakıp bir kaseye alıyorum ve soğuk su ile karıştırıp inceltiyorum
- Büyük bir tencereye koyup üzerine de etsuyu ve unlu meyaneyi ekleyip
- Karıştırıp ve ocağa alıp kaynanana dek karıştıralım
- On dakika orta ısıda pişsin
- didilmiş eti ekleyin ve hemen bir tavada tereyağını eritip sıvı yağını da ekleyip
- üzerine salçayı koyun ve güzelce kavurun
- Bir kaşık su ekleyip salçanın yağ ile özleşmesini sağlayın
- karabiberi pul biberi ekleyin damak lezzetinize göre ayarlayın
- Bu çorbaya karabiber ve pul biber çok yakışıyor
- biraz da bu malzemelerle çorba kaynasın tadın ve ocağı söndürün
- Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın
Afiyet olsun
Yorumlar