Yozgat Usulu Sulu Köfte Nasıl Yapılır

Yozgat’ta çok sevilen sulu köftesi sık  yapılır düğünlerde de imece usulü hanımlar toplanır ve topluca köfteleri yuvarlarlar ve afiyetle yenir














Malzemeler 



•  500 gr kıyma
• 1 çay bardağı ince bulgur
• 1 yumurta 
• tuz kimyon ,kırmızı biber,  pulbiber
•  biraz maydonoz
• yarım bardak zeytin yağı
• 1 yemek kaşığı salça 
            


Tarifin Yapılışı 



  • Soğan rendelendikten tüm malzemeler bir kasede karıştırılıp yoğurulur
  • Biraz buzdolabında dinlendirilir
  • Bir tepsiye un serpilir 
  • Nohuttan biraz büyük parçalar alınır ve yuvarlanır
  • Salça sıvıyağda kavrulur 
  • ve 1 litre su eklenir kaynamaya bırakılır 
  • On dakika sonra tadalım
  • Köfte bıçakla kolay kesiliyorsa pişmiş demektir

Afiyet olsun

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?