Yozgat Usulu Sulu Köfte Nasıl Yapılır
Yozgat’ta çok sevilen sulu köftesi sık yapılır düğünlerde de imece usulü hanımlar toplanır ve topluca köfteleri yuvarlarlar ve afiyetle yenir
Malzemeler
• 500 gr kıyma
• 1 çay bardağı ince bulgur
• 1 yumurta
• tuz kimyon ,kırmızı biber, pulbiber
• biraz maydonoz
• yarım bardak zeytin yağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yumurta
• tuz kimyon ,kırmızı biber, pulbiber
• biraz maydonoz
• yarım bardak zeytin yağı
• 1 yemek kaşığı salça
Tarifin Yapılışı
- Soğan rendelendikten tüm malzemeler bir kasede karıştırılıp yoğurulur
- Biraz buzdolabında dinlendirilir
- Bir tepsiye un serpilir
- Nohuttan biraz büyük parçalar alınır ve yuvarlanır
- Salça sıvıyağda kavrulur
- ve 1 litre su eklenir kaynamaya bırakılır
- On dakika sonra tadalım
- Köfte bıçakla kolay kesiliyorsa pişmiş demektir
Afiyet olsun

Yorumlar