Aydin Usulü Karışık Kızartma
- 5-6 Yeşilbiber
- 1 büyük patates
- 1 havuç
- 2 adet patlıcan
- 3 kaşık süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tavayı 1 parmak genişliğinde Sıvı yağ
Tarifin Yapılışı
- Öncelikle tüm sebzeleri yıkayalım.
- Yeşil biberleri ikiye bölüp bir bez üzerinde kurulayalım
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içerisinde bekletelim
- Havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayalım
- Patatesi de soyup yıkadıktan sonra önce yuvarlak kesip
- sonra çubuk çubuk doğrayalım
- Kızartma sıralaması şöyle olmalı
- Önce Tava ısıtılır ve sıvı yağ eklenir patates nar gibi kızartılır
- Bekleyen patlıcanı suyun içerisinden sıkıp tavaya yerleştirelim
- Böylece fazla yağ tutmaz
- Sırası ile hepsini kızartalın en son biberleri kısık ateşte yavaş kızartalım
- ki sıçramasın
- Kızaran sebzeleri ber servis tabağına alalım
- dövülmüş sarımsak ve yoğurtla servis edelim yoğurdu bol da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

Yorumlar