Aydin Usulü Karışık Kızartma




Aydının ünlü kızartmasının lezzetli olmasının sebebi




                                                          
                                                       
Tarifin  Yapılışı

  • Öncelikle tüm sebzeleri yıkayalım.
  • Yeşil biberleri ikiye bölüp bir bez üzerinde kurulayalım
  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içerisinde bekletelim
  • Havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayalım
  • Patatesi de soyup yıkadıktan sonra önce yuvarlak kesip 
  • sonra çubuk çubuk doğrayalım
  • Kızartma sıralaması şöyle olmalı
  • Önce Tava ısıtılır ve sıvı yağ eklenir patates nar gibi kızartılır
  • Bekleyen patlıcanı suyun içerisinden sıkıp tavaya yerleştirelim
  • Böylece fazla yağ tutmaz 
  • Sırası ile hepsini kızartalın en son biberleri kısık ateşte yavaş kızartalım
  • ki sıçramasın
  • Kızaran sebzeleri ber servis tabağına alalım
  • dövülmüş sarımsak ve yoğurtla servis edelim yoğurdu bol da kullanabilirsiniz.
                                      Afiyet olsun

Yorumlar

Tolgahan Sarp dedi ki…
çok güzel görünüyor , bugün bu yemeği yapacağım. :)
Hayatın içinden dedi ki…
afiyet olsun

Bugün Ne Pişireyim?