Yozgat Mantısı Tarifi
Mantı bir tek Kayseri'de yapılmaz Yozgatta yapılan mantı daha lezzetlidir
Özelliği nedir derseniz
Çok kolay önemli olan küçük olması değil kıyması dişe dokunur olmasıdır
Yoğurdu bol mantının kendi suyu dökülmemelidir
Mantının suyu kullanıldığı zaman hem lezzetli olur
hem de besin değeri boşa gitmemiş olur
Ben bu kısmı mantığı tabaklara alarak tabakta soğutma usulü ile çözdüm
Malzemeler
- Hamur için
- 1/4 su bardağı su
- 1yumurta
- Aldığı kadar un
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı ile tuz
- Yarım çay kaşığı ile karabiber,kekik ,Pulbiber,nane
Sos için gerekli malzemeler
- İki yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı tereyağı
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir kase süzme yoğurt sulandırılır kıvamı açıYarım çay kaşığı ile karabiber,kekik ,Pulbiber,nanelsın diye
- Üç diş sarımsak
- Unu geniş bir karıştırma kabına alın.Hamurun orta kısmını açın yumurtayı ekledikten sonra una yedirmek için suyunu azar azar ekleyin.
- Tüm malzemeyi Katı kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin
- hamur biraz sert olmak zorunda öyle kulak memesi gibi değil
- İyice özleşene kadar, yoğurmaya devam edin
- Sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin Mantının iç harcını hazırlanması için
- ayrı bir yerde kuru ince ince doğrayın
- Kıymayı, tuzu, karabiberi,kekik,Pulbiber,naneyi rendelenmiş soğanı bir kapta kaşıkla karıştırın.
Afiyet olsun

Yorumlar