Afyon Usulü Haşhaşlı Çörek Tarifi

Afyona özgü haşhaşlı çörek yapımının en özel tarifini deneyin kahvaltıda çay saatlerinde iyi gider



Şemsi Banu ile
Haşhaşlı Çörek


Neden Haşhaşlı Çörek?


Güzel soru diyeceksiniz şimdi evet evet tahmin ettiğim gibi Afyon Usulü bu çörek tuzlu olduğu için hitap edilmeyecek kimse kalmaz herkesin seveceği bir lezzet yapımı oldukça kolay.

Haşhaşlı çörek Afyonda farklı yapılıyor daha zor Afyona özgü haşhaşlı çörek görüntü olarak daha güzel yapımı zevkli ve damağa hitap ediyor.

Anlat anlat bitmez Türkiye’mizin tarifleri hanımları hamarat beyleri yardımcı daha ne olsun 

“Hemen Başlayalım tarifimize zaman kaybetmeden”


            Malzemeler 

  1. Bir yumurta 
  2. Yarım bardak süt
  3. Yarım bardak sıvıyağ
  4. Yarım bardaktan biraz fazla ılık su
  5. Yarım paket küçük maya
  6. Aldğı kadar un
  7. 2 kaşık haşhaş yarım çay bardağı sıvıyağ

               Tarifin Yapılışı 

  1. Başlangıçta yumurtanın sarısında 1çay kaşığı bir çay tabağına alınır
  2. Yumurta,süt, sıviyağ ve ılık su birlikte çırpılır
  3. Bir kasede sonra maya eklenir maya eriyene kadar un elenir
  4. Elenmiş un yavaş yavaş karıştırdığımız sıvıya eklenir 
  5. Kaşıkla karıştırılır aldığı kadar un eklenir ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında hamur güzelce yoğurulur
  6. Hamurun üzeri örtülür ve kırk dakika mayalandırırlar
  7. Baktınız hamur mayalanmış unlanmış tezgaha indirin
  8. dört eşit parçaya bölerek hazırlayın
  9. Bir tabakta haşhaşla sıvıyağı karıştırın 
  10. Ayırdığınız bezeler açılır kare biçimde olursa iyi olur
  11. Üzerine haşhaş sürülür ve 3 santim aralıkla kesilir
  12. yuvarlayarak sarılır tepsiye dik duracak şekilde dizilir
  13. Ayırdığımız yumurta süt İle açılır ve hamurun üzerine sürülür
  14. 180 derecede kızaracak kadar pişirilir

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?