Terbiyeli Tavuk Göğsü Tarifi
Terbiyeli Tavuk yapmak için öncelikle dilimlediğimiz tavuğu terbiye edip buzdolabında bir gece bekletelim böylesi daha güzel olur
Tavuk etinin faydalarından bahsedelim isterseniz!
Tavuk ülkemizde çok tüketilen bir et türü fakat doğru tüketiliyor mu?
Evde haşlama kavurma ve fırında sebze patates gibi sebzelerle yapılırken tavada kızartma şekli de var herkes farklı severken sağlıklı pişirme yöntemlerini genelde
ıskalar.
En azından evde yapılan tavuk yemekleri anında yapılık tüketiliyorken dışarda gördüğümüz kadarıyla kazarmış tavuğu bir kenarda bekletip tekrar kızartma alışkanlığı devam ediyor buna pek sağlıklı diyemeyiz.
En güzeli evde yapılır fakat dışarda bir şey yemeyecek miyiz güvendiğimiz tazeliğine kani geldiğimiz temiz bir yerde neden olmasın .Bu durumda iş ahlakı ne kadar önemli
idrak edebiliyoruz.
Tarifimize geçelim
Malzemeler
Ben dört kişilik yaptım siz arzunuza göre malzemeyi ayarlayın
- Bütün bir tavuğun göğsü
- Bir tatlı kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir diş sarımsak
- Malzemeleri açmak için üç kaşık süt yada su
- Bir kase
- Tuz
- Baharat köri
- Kırmızı biber
Tarifin Yapılışı
- Bütün bir tavuğun göğsü
- Bir tatlı kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir diş sarımsak ezilmiş ve doğranmış
- Malzemeleri açmak için üç kaşık süt yada su
- Bir kase
- Tuz
- Baharat köri karışım
- Kırmızı biber
- Tüm malzemeleri bir kase de karıştıralım
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyelim
- Güzelce karıştıralım
- Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim
- Yemek saatine yakın iki tava yardımı ile kızartalım
- Yanına makarna ve salata ile servis yapalım

Yorumlar