Hint Usulu sogan Köftesi Tarifi(Kanda Bhaji)
Hint usulü soğan köftesi yapmak zor olmadığı gibi sağlıklı bir atıştırmalıktır Yanında yoğurt ile lezzetine lezzet katalım
Bu tarifi yapmak için Hindistana gitmeye gerek yok
Kanda Bhaji Aynı lezzeti bu tarifle yapmak mümkün Hindistan çok uzak gitmesi de zor gelmesi de ama gitmeye hazırsanız buyurun Hindistana
Malzemeler
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yumurta
- Tuz 1 çay kaşığı
- Karabiber toz biber,biraz köri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- (nohut unu)alternatif olarak
- Kızartmak için sıvı yağ
Tarifin Yapılışı
- Soğanlar dörde bölünür ve
- İri doğranır aşırı ince olmamalı
- Domates rendelenir
- Soğanlar ufalanır
- Tuz karabiber,köri kırmızı biber iyice karıştırılır
- Domates rendesi eklenir
- Yumurta eklendikten sonra güzelce çırpılır
- Karbonat un yavaş yavaş karıştırdıkça eklenir
- Kıvamı elde edilinceye kadar
- Kıvamı ne sert ne yumuşak
- Yani un ve sebze aynı miktarda olacak şekilde
- Tava ocakta biraz ısındıktan sonra sıvı yağ eklenir
- Karışımdan birer kaşık tavaya eklenir
- İki taraflı güzelce kızartılır
- Ve servis tabağına alınır
Afiyet olsun

Yorumlar