Aydın Usulü Kışlık Salça Tarifi
Aydın usulü salça yemeklerinize tat katar hem taze ürün yemiş olursunuz.Kendiniz yaparsanız ev ekonomisine katkı yapmış olursunuz.Esasen Aydın usulü salça tamamen güneşte yapılır.Yanı domatesi doğrayıp güneşte pişirerek yapılır.Ama zamandan tasarruf etmek için tencerede pişirerek yapacaz.
- Bir kasa Bursa domatesi
- Tuz
- Büyük iki tencere
- Emaye tepsi
- Çekirdeği geçirmeyen süzgeç iliştir
Tarifin Yapılışı
- Domatesler güzelce yıkanır ve doğranır
- Tencereyi doldurup kısık ateşte pişirilir
- Karıştırıp arada ateş yükseltilir
- Geri kısık ateşte devam edilir
- Yüksek ateşte dibine tutabilir onun
- İçin kısık ateşte domatesler eriyince ocak kapatılır
- Tencere kapağı kapalı soğumaya bırakılır .
- Tencere soğuduktan sonra domatesler mıncıklanarak ezilir
- süzgeç üzerinde ovulur
- Çıkan domates suyu tuz eklenir
- Bir bez torbaya katılır ve bağlanır süzülmesi beklenir
- Bakılır muhallebi kıvamında ise
- Büyük tepsilere dökülür bol güneş alan teras yada balkonda salça güneşte pişirilir
- Arada bir karştırılır ve azaldıkça tepsilerde birleştirilir
- Kaşıkla ezerek karıştırılır macun kıvamına gelince kavanoza yerleştirilir
- kavanozlar temiz olmalı bakteri barındırmamalı
- bunun için kaynatılmış kaynatılmış su ile kavanozlar çalkalanmalı kapaklar kaynatılmalı


Yorumlar