Zeytinyağlı Kereviz Yemeği
Kış geldi sağlıklı olmak için ara sıra kereviz yemeği yemek çok faydalıdır Ege’de kereviz sapları ile satılır Kereviz ve sapları antioksidan bir sebze olduğu için her bölümü yemeğe fayda katarken lezzetini de artırır
Kereviz nasıl alınmalı?
Kerevizleri sapları ile alınız her bölümünü kullanacağız yaprakları dahi ayrıca vitamin değeri pırasa ve havuç ayrıca nohut ile daha da artacak .Kereviz yemeğimiz vitamin antioksidan ve protein kaynağıyla ideal bir diyet yemeğidir.
Ege’nin bereketli topraklarında yetişen Kereviz yemeği doyurucudur kolay doya insan yanında ekmek yeneye bile gerek kalmaz .Tüketim şeklini böyle yapmak kilo kontrolüne de fayda sağlar .Bu yemeği ilk defa yapacaklar için içine portakal ve limon suyu eklemeyi unutmayınız lütfen çünkü lezzeti buradan geliyor.
KEREVİZ YEMEĞİMİZİN TARİFİNE GEÇELİM
![]() |
| Kereviz yemeği |
Malzemeler
- Orta boy kereviz sapları ve yapraklarıyla
- Bir havuç
- Bir pırasa
- 250 gram et isteğe bağlı
- Bir kaşık salça
- Karabiber,pulbiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- İki turunç turunç bulamazsanız
- bir portakal yarım limonun suyu
- İki su bardağı kaynamış su
Tarifin Yapılışı
- Kereviz,havuç ve pırasa güzelce yıkanır kereviz kökü ve sapı temiz
- fırça ile fırçalayarak yıkanır
- Kereviz kökü soyulur saplarının kart olanları temizlenir
- Pırasa havuç soyularak dörde yarılıp üç santim eninde doğranır
- çubuk görünümlü olacak
- Aynı şekilde kerevizde üç santim eninde doğranır çubuk görümlü
- bir şekilde olacak
- Eti de uzunlamasına doğrayalım
- Bir tencereye eti alalım suyu çekilene kadar kavuralım üzerine
- zeytinyağı ekleyip şöyle bir çevirelim salçayı da içine ilave edelim kavuralım
- Bütün sebzeleri ekleyip üzeri kapalı ayarı bir açıp kısarak kavuralım
- Bu esnada başından ayrılmayın
- Sebzeler küçülünce tuz karabiber pulbiber atalım portakalın limonum suyunu
- ayrıca iki su bardağı kaynamış su duruma göre ekleyelim
- Yemek piştiğinde biraz sulu olcak buna dikkat edelim
Afiyet olsun
Not: kerevizi etli yapmayınca zeytin yağını biraz daha eklemek gerekir kapağını fazla açmadan pişirelim piştikten sonra da açmayalım on dakika böyle dinlensin

Yorumlar