Adana Usulü Fellah Köftesi Tarifi
Ne zamandır Fellah köftesi yapmak istiyordum sonunda yaptım çok lezzetli oldu Bulgurlu tarifler çok faydalıdır B vitaminden zengin olduğu için hücre yenilenmesine strese faydalıdırÇocukların gelişim döneminde özellikle gerekli
.
Tarif İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kısırlık bulgur
- Üzerini kapatacak kadar kaynar su
- 1 yumurt
- Yarım su bardağı irmik
- Bir çorba kaşığı salça
- 5-6 orta boy domates
- Bir kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Üzeri için1 kaşık tereyağ
- karabiber pul biber,tuz
- süslemek için maydonoz
- su bardağı kaynar
Tarifin Yapılışı
- Yarım su bardağı ince bulgur kaynar su ile ıslatılır
- Üzeri kapatılarak bekletilir
- Bulgur kabardıktan sonra un yumurta salça ve baharatlar ilave edilir
- İrmik eklenir arasına su ekleyip
- güzelce yoğurulur Minik parçalara ayrılır orta kısmına hafif bastırarak şekil verilir
- Önceden kaynatılmış yarım tencere suda köfteler katılarak kaynatılır
- Tuzunu suya da eklemek gerektiği için lütfen ayarlayınız
- Köftelerin piştiğini anlamak için dişe gelir olması lazımken dişe yapışmayacak şekil olması gerekir
- Ayrıca Tavada yağı kızdırıp ince ince doğranmış sarımsağı yağda kızartalım küp küp doğranmış domatesi ekleyip sosumuzu pişirelim
- Köfteleri sosla karıştırıp servis tabağına alalım ve 1 kase yoğurt dövülmüş sarımsakla karıştırılır arzuya göre köftelerin üzerinde servis edilir
- Bir kaşık tereyağ kızdırılır ve üzerine dökülür.Tarif denenmiştir gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz

Afiyet olsun
Püf noktası
İyice yoğurulması önemli

- Yarım su bardağı kısırlık bulgur
- Üzerini kapatacak kadar kaynar su
- 1 yumurt
- Yarım su bardağı irmik
- Bir çorba kaşığı salça
- 5-6 orta boy domates
- Bir kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Üzeri için1 kaşık tereyağ
- karabiber pul biber,tuz
- süslemek için maydonoz
- su bardağı kaynar
- Yarım su bardağı ince bulgur kaynar su ile ıslatılır
- Üzeri kapatılarak bekletilir
- Bulgur kabardıktan sonra un yumurta salça ve baharatlar ilave edilir
- İrmik eklenir arasına su ekleyip
- güzelce yoğurulur Minik parçalara ayrılır orta kısmına hafif bastırarak şekil verilir
- Önceden kaynatılmış yarım tencere suda köfteler katılarak kaynatılır
- Tuzunu suya da eklemek gerektiği için lütfen ayarlayınız
- Köftelerin piştiğini anlamak için dişe gelir olması lazımken dişe yapışmayacak şekil olması gerekir
- Ayrıca Tavada yağı kızdırıp ince ince doğranmış sarımsağı yağda kızartalım küp küp doğranmış domatesi ekleyip sosumuzu pişirelim
- Köfteleri sosla karıştırıp servis tabağına alalım ve 1 kase yoğurt dövülmüş sarımsakla karıştırılır arzuya göre köftelerin üzerinde servis edilir
- Bir kaşık tereyağ kızdırılır ve üzerine dökülür.Tarif denenmiştir gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz

Yorumlar