İtalyan Usulü Tramisu Tarifi
Bildiğiniz üzere Tramisu bir İtalyan tatlısıdır ama bunun için İtalyaya gitmek zorunda değilsiniz evde sakin bir şekil de yapmak mümkün evet biraz da kolaylaştıralım
Tarife geçelim
Test edildi onaylandı
Malzemeler
- 1paket hazır pandispanya kakaolu
- Keki ıslatmak için 1 bardak süt 1kaşık neskafe
- Pastanın üzerine elemek için 1 kaşık kakao
- Krema için bir paket küçük boy labne peyniri
- Krema için iki bardak süt iki kaşık mısır nişastası
- Krema için dört buçuk kaşık şeker
Tarifin Yapılışı
- Öncelikle kremayı hazırlayalım soğusun
- Kreme için bir tencereye sütü nişastayı
- Şekeri ekleyip kısık ateşte pişirelim
- Üç dakika kaynatarak pişirin altını kapatın
- Ara sıra karıştıralım soğuması gerekiyor
- Bir kenarda üstü kapalı soğusun
- Soğumuş kremaya labne peynirini ekleyip
- mikserle güzelce çırpalım
- Kremayı buzdolabında biraz bekletelim
- Bu arada Ilık süt içine kahveyi katıp karıştırın
- Kahve soğusun olsun
- Hazır kekin birinci katını kahvenin yarısıyla ıslatalım
- Üzerine soğuyan kremanın yarısını sürelim
- Kekin diğer yarısını kahve ile ıslatıp
- Krema sürülmüş pastanın üstüne kapatalım
- kalan kremayı üzerine sürüp
- Kakaoyu Tiramisunun üzerine
- bir elekle eleyip her tarafı kaplansın
Afiyet olsun

Yorumlar