Az Yağda Kızartılmış Mezgit Balığı
Balık ne kadar sağlıklı biliriz ama pişirme yöntemine göre değişir eğer balığın vücudunuza fayda sağlamasını istiyorsanız lütfen aşırı yağ içinde kızartmayınız böylece hem kalorisini yükseltmemiş olursunuz hemde besin değerini yok etmemiş olursunuz.Ayrıca önemli bir şey daha var balık aşırı çok tüketildiği zaman hazımsızlık yapar midesi hasta gut hastası olanlar içinde zehirlenmiş gibi durumlar yaratabilir.Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız porsiyonunuz el boyutunu geçmesin hatta avuç boyutu da yeterlidir
Malzemeler
- Mezgit fileto
- Haşlanmış patates
- iki adet orta boy
- Haşlanmış havuç
- Haşlanmış bezelye
- Arzuya göre dilimlenmiş
- söğüş domates yada salata
Tarifin yapılışı
- Öncelikle sebzelerimizi haşlayalım servis tabağına alalım
- Balığı tuzlayıp üzerine arzuya göre kekik yada biberiye serpelim
- kısık ateşte bir kaşık yağ ile ısınmış yanmaz tavaya balıkları ekleyip
- bir tarafı kısık ateşte yedi dakika
- kızardıktan sonra çevirelim yedi dakikada diğer tarafını kızartalım tabi ocağın
- durumuna göre takip edelim
- Haşlanmış sebze ile servis edelim

Yorumlar