Aydın Usulü Zeytinyaglı Barbunya
Malzemeler
- 1 Kilo Taze Barbunya
- 2 domates
- 1 iri kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz karabiber pul biber
- 1 kaşık salça
- Kaynatılmış su
Tarifin Yapılışı
- Barbunya ayıklanır tencerenin yarısına su konur ve haşlanır. Fazla Haşlamayın rengi değişince süzün
- Domatesler rendelenir Kuru soğan küp küp doğranır tuz karabiber eklenir
- Bir Tencerede zeytin yağı hafif ısıtılır kuru soğan eklenir ve kavrulur
- Sonra salça eklenir biraz da onunla kavrulur domates ve barbunya eklenir kapağı kapalı biraz kavrulduktan sonra kaynar 1 su bardağı su eklenir
- Biraz bununla kaynadıktan sonra özü çıkar ve yeniden su eklenir ve kıvamı belirlenir
- Piştikten sonra servis edilir
Afiyet Olsun

Yorumlar