Aydın Usulü Zeytinyaglı Barbunya

Taze barbunyanın yerini bir şey tutamaz sıcakta yenir soğukta az sulu olursa lezzetine doyum olmaz





                               

   Malzemeler

  • 1 Kilo Taze Barbunya 
  • 2 domates
  • 1 iri kuru soğan 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • tuz karabiber pul biber
  • 1 kaşık salça
  • Kaynatılmış su



  Tarifin Yapılışı 

  • Barbunya ayıklanır tencerenin yarısına  su konur ve haşlanır. Fazla Haşlamayın rengi değişince süzün
  • Domatesler rendelenir Kuru soğan küp küp doğranır tuz karabiber eklenir
  • Bir Tencerede zeytin yağı hafif ısıtılır kuru soğan eklenir ve kavrulur 
  • Sonra salça eklenir biraz da onunla kavrulur domates ve barbunya eklenir kapağı kapalı biraz kavrulduktan sonra kaynar 1 su bardağı su eklenir
  • Biraz bununla kaynadıktan sonra özü çıkar ve yeniden su eklenir ve kıvamı belirlenir
  • Piştikten sonra  servis edilir

                                                      Afiyet Olsun

              

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?