Yozgat Usulü İncir UyutmasıTatlısı Tarifi

Bu Yozgat’a has pratik tatlıyı yapmak çok kolay ve lezzetli denemenizi öneririm yapımı kolay olduğu kadar doğaldır  



 


Malzemeler



  • İki buçuk kilogram süt
  • Onbeş tane kuru incir 

Tarifin Yapılışı 

  • İncir uyutması için ilk önce incirleri küp küp doğrayın 
  • Biraz sütle bir kapta yumuşamasın
  • Bu esnada bir tencerenin içine süt ve ilave edip
  • Ocağa koyun süt ve yakar yakmaz kadar ısındığı zaman
  • sütü azar azar bir kepçe ile
  • incire ekleyip el karıştırıcı ile
  • Ardından hiç beklemeden
  • Oda sıcaklığında 4 saat bekletin ve ardından
  • Buzdolabına kaldırıp 1gece bekletin 
  • ve dilerseniz dövülmüş ceviz ile servis edin 
  • Süt yakar yakmaz ısıtılır azar azar incire eklenir
  • Güzelce ovulur ben sert mikser teli ile ovuyoruz eskiden elle yapılırdı
  • Ovdukça katılaşan incire azar azar süt ekleyip ovmaya devam edilir
  • Şeker katılmaz incirin tadında olması gerekir.
  • Katılaşan bulamaca kalan sütüde ekleyip kaselere bölün
  • Yaparken emeğimize sevgimizde katalım
  • Daha lezzetli olsun 
  • Biz şeker katmayız bunun esas amacı incirin de tadını alabilmek

Afiyet olsun 


Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?