Yozgat Usulü İncir UyutmasıTatlısı Tarifi
Bu Yozgat’a has pratik tatlıyı yapmak çok kolay ve lezzetli denemenizi öneririm yapımı kolay olduğu kadar doğaldır
Malzemeler
- İki buçuk kilogram süt
- Onbeş tane kuru incir
Tarifin Yapılışı
- İncir uyutması için ilk önce incirleri küp küp doğrayın
- Biraz sütle bir kapta yumuşamasın
- Bu esnada bir tencerenin içine süt ve ilave edip
- Ocağa koyun süt ve yakar yakmaz kadar ısındığı zaman
- sütü azar azar bir kepçe ile
- incire ekleyip el karıştırıcı ile
- Ardından hiç beklemeden
- Oda sıcaklığında 4 saat bekletin ve ardından
- Buzdolabına kaldırıp 1gece bekletin
- ve dilerseniz dövülmüş ceviz ile servis edin
- Süt yakar yakmaz ısıtılır azar azar incire eklenir
- Güzelce ovulur ben sert mikser teli ile ovuyoruz eskiden elle yapılırdı
- Ovdukça katılaşan incire azar azar süt ekleyip ovmaya devam edilir
- Şeker katılmaz incirin tadında olması gerekir.
- Katılaşan bulamaca kalan sütüde ekleyip kaselere bölün
- Yaparken emeğimize sevgimizde katalım
- Daha lezzetli olsun
- Biz şeker katmayız bunun esas amacı incirin de tadını alabilmek
Afiyet olsun

Yorumlar