KÖFTELİ SEBZE KEBABI
Sağlıklı yemekler serisine işte güzel bir yemek köfteli sebze kebabı Bu yemeğin özelliği az yağda közler gibi kızartma işlemidir annelerimizden gördüğümüz şekil hep bol yağda kızartılarak,yapılan oturtmalar çoğunlukla midemizde oturdu doğruyu söylemek gerekirse
Köfteli sebze yemeğimizin malzemelerini azaltılmış olarak kullandık hem az kalmış malzemelerden kullandık hem de her evde var olan malzemelerle ev ekonomisine katkıda bulunduk bu sayede


Malzemeler
• 2 patlıcan
• 2 küçük kabak
• 2 ortaboy soğan
• 1domates 1 kaşık salça
• buzlukta hazır bulundurduğum yağsız etten yapılmış köfte ben 8 adet ekledim
Tarifin yapılışı
- Tüm sebzeleri bir parmak eninde kesiyoruz
- Patlıcanları tuzlu suda bekletip sıkıp havluda kuruluyoruz.
- Yanmaz tavada kısık ateşte az yağda kızartalım ve bir borcuma alalım tuzu biberi sebzeler az tutam olarak serpelim
- Köftelerinde az yağda kızartalım
- Malzemeler közlenmiş gibi kızardı
- Borcama dizildi
- Son olarakta bir kaşık salça ve rendelenmiş domatesi tuz karabiber biraz pulbiber ekleyip
- Bu arada sebzelere de tuz attığımızı unutmayalım
- iki bardak su ekleyip
- bir kapta kaynatıp
- borcama ekleyip borcamı ocağa alalım
- yemek kaynamaya başlayınca yedi dakika pişirelim
- Üzerini kapatıp dinlendiriniz
Afiyet olsun
Püf noktası : sebzeler biraz diri olursa daha faydalıdır
Yorumlar