Ayva Tatlısı Tarifi

Soğuk kış akşamlarında ayva tatlısı mükemmel olur ayvanın pişirildiğin de yada meyve olarak tüketildiğin de insana ferahlık verdiğini biliyorsunuz ayva tatlısı da aslında insanı çok mutlu eden bir tatlıdır


Şemsi Banu ile
Ayva tatlısı 











İşte ayva tatlısı için klasik bir tarif:




Malzemeler:


2 adet büyük ayva

1 su bardağı toz şeker (isteğe göre artırabilirsiniz)

1 su bardağı su

1-2 adet karanfil (isteğe bağlı)

1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)

Yarım limon suyu

Üzeri için: Kaymak veya ceviz


Yapılışı:

1. Ayvaları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. (Çekirdeklerini atmayın, tatlıya renk ve kıvam verir.)

2. Ayvaların kararmaması için limonlu su dolu bir kaba koyun.

3. Geniş bir tencereye ayvaları kesik yüzeyi yukarı gelecek şekilde yerleştirin.

4. Her ayva yarısının üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpin.

5. Çekirdekleri ve isterseniz karanfil ile tarçını da tencereye ekleyin.

6. Üzerine 1 su bardağı suyu gezdirin.

7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renk alana kadar (yaklaşık 40-50 dakika) pişirin.

8. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

9. Servis ederken üzerine kaymak koyabilir veya ceviz serpebilirsiniz.


İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz, o zaman biraz daha koyu ve karamelize bir sonuç olur.


Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?