Acılı Menemen

Kim demiş ki acılı menemen yumurtasız olmaz öyle bir olurki acı acı yerken ağzınız yana yana işte bunun tadı böyle çıkıyor lezzet patlaması sakın yumurta eklemeyin burda acının ve domatesin tadına varmak mümkün 

Bu menemen böyle yumurtasız ve acılı ayrıca melemen mi? 
Menemen mi? 
Hangisi doğru derseniz ?

Doğru olan !

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre melemen mi ? Yoksa menemen mi ? “Doğrusu Dil Kurumu sözlüğüne göre menemendir.”

Bu tartışmaya da bir son verirken tarifimiz nasıl olmalı ne gibi ürünler gerekli buna bir bakalım.

Bu tarifi özel yapan çok malzeme değil gerekli olan sivri acı biber ve ince kabuk sulu domates bunlar olmadan bu lezzet ortayaçıkmaz.


Tarifimize geçelim 



Yumurtasız acılı menemen











Malzemeler


  • İki tane acı sivri biber
  • Altı tane tatlı biber
  • Beş tane orta boy domates ince kabuk
  • Bir çay bardağı zeytinyağ 
  • Tuz 
  • Karabiber az


Tarifin Yapılışı

  • Biberleri ince bir şekilde halka halka doğruyoruz
  • Acı seçimini kendinize göre ayarlayınız
  • Domatesin kabuğunu soyalım
  • Püf noktası domatese kaynarsu hazırlayalım içerisine bekletip
  • Kabuklar gevşemeyecek böylece boşa gitmez domatesin önemli yeri
  • Domatesleri küp küp doğrayalım
  • Bir tavada zeytinyağında biberleri üstü kapalı kızartalım orta ateşte
  • Üzerine doğranmış domatesi ekleyelim sonra 
  • Tuz katıp tadalım
  •  güzelce karıştıralım üstü kapalı kısık ateşte on dakika pişirelim 
  • Arasıra bakalımyumuşayınca üstüne karabiber serpelim
  • Bu tarif kahvaltıda lezzetli bir sos olarak tüketilir
  • İsteğe bağlı öğle saatlerinde ayranla iyi gider 

Afiyet olsun 




Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?