Berliner Alman Çöreği Tarifi

Yıllar sonra en sonunda yapabildim Berliner tarifini yıllar önce Almanya’da yemiştim çok güzel bir pasta özlemiştim de bizim lokmamıza benzeyen ama tarifi lokmadan farklıdır Yapılışı ve hamur kıvamını size anlatmaya çalışacağım


Şemsi Banu ile sağlıklı beslenme











Malzemeler 


  • Yarım kilo beyaz un
  • Aslında 4 yumurta sarısı ama ben 2 kullandım
  • 2 bardak ılık süt
  • 1 kaşık tereyağı oda sıcaklığında aslında 70 tereyağı tereyağı dokunanlar benim gibi yapsın bazen tek yumurtada kullandığım oluyor
  • 1adet yaş yarısı
  • Vanilya
  • Bir limon kabuğu rendeliyorum
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Üzerine pudra şekeri
  • Kızartmak için sıvı yağ
                                        

Tarifin Yapılışı


  • Bir kaseye unu mayayı şekeri tereyağını sütü alalım güzelce karıştıralım sonra yumurta limon kabuğu rendesi ekleyelim
  • Bütün Malzemeler eklendikten sonra güzelce yoğuralım
  • Püf noktası hamur kulak memesinden biraz sert olacak eğer olmadıysa biraz un ekleyin
  • Hamurumuzu küre haline getirip beş dakika dinlendirin sonra tekrar yoğurarak 
  • Cevizden büyük parçalar bölelim sonra küçük kürelere çevirelim
  • Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serelim ve bu küçük bezeleri aralıklarla dizelim
  • Üzerini bir mutfak bezi ile örtelim naylonda olur ve fırında mayalanmaya bırakalım
  • Hamurlar kabardıktan sonra  orta boy tavaya baş parmak eninde sıvı yağ ekliyoruz 
  • ve ısısı bir ahşab çubuğa köpürcük yapıyorsa tamam ocağı kısalım yağ aşırı kızgın olmayacak bu püf noktasıdır
  • Orta boy tavada üç beze konur ve yavaş yavaş kızardıktan sonra ahşab kebap çubuklarla dikkatlice çevrilir 
  • Bezeyi yavaşça alın üst tarafını tavaya koyun buna dikkat edin o zaman kabarmaya doymaz
  • Alt üst ikişer dakika kızarsın
  • Kızaran belinerler içine arzuya göre reçel şurubu sıkılır ve üzerine pudra şekeri elenir

Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?