Kalb ve Dalak Kavurmasi Tarifi

E vitamini ve kan yapıcı özelliği ile kansızlık çekenler için dalak ve kalb mükemmel besindir her zaman tüketilmesede ara sıra bu perhizi uygulamak hayat enerjisi katmaktadır

Dalaktan kavurma yapılır mı

Malzemeler


  • Dana kalbi
  • Dana dalak
  • soğan
  • Dört yeşil biber
  • 2 domates tuz karabiber
  • Zeytinyağı 

Tarifin Yapılışı 


  • Kalb üzerindeki zarlar temizlenir
  • Dalağın zarı soyulur 
  • Kavurma üsulü doğranır 
  • bir kaba yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir 
  • Tavada ısıtılır kavurmalıklar eklenir
  • Önce yüksek ısıda kavrulur
  • Sonra ayarı kısılır biraz piştikten sonra 
  • Doğranmış soğan biber ve
  • Domates eklenir tuz biber katılır
  • Üstü kapalı sebzeler pişince hazır
  • Afiyet olsun


Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?