Kalb ve Dalak Kavurmasi Tarifi
E vitamini ve kan yapıcı özelliği ile kansızlık çekenler için dalak ve kalb mükemmel besindir her zaman tüketilmesede ara sıra bu perhizi uygulamak hayat enerjisi katmaktadır
Malzemeler
- Dana kalbi
- Dana dalak
- 1 soğan
- Dört yeşil biber
- 2 domates tuz karabiber
- Zeytinyağı
Tarifin Yapılışı
- Kalb üzerindeki zarlar temizlenir
- Dalağın zarı soyulur
- Kavurma üsulü doğranır
- bir kaba yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir
- Tavada ısıtılır kavurmalıklar eklenir
- Önce yüksek ısıda kavrulur
- Sonra ayarı kısılır biraz piştikten sonra
- Doğranmış soğan biber ve
- Domates eklenir tuz biber katılır
- Üstü kapalı sebzeler pişince hazır
- Afiyet olsun

Yorumlar