Az Kalan Sebzelerden Karisik Güveç Tarifi
Hem evde bazı az kalan sebzeleri değerlendirebilirsiniz hemde lezzetli bir yemek yapabilirsiniz
Buzdolabında tek tük kalmış sebzeleri bir araya getirip güzel bir yemek hazırlayabiliriz hem değerlendirmiş oluruz hem de o bu Sebzeler çöpe gitmez. Evet değerli okuyucularımız sizin de evinizde tek tük kalmış sebzeleri böyle değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler
- Bir tane kuru soğan
- Bir Adet kabak
- Bir Adet patlıcan
- Bir adet domates
- Bir kaç diş sarımsak
- Bir kaşık salça
- Buzluktan birkaç adet köfte
- Beş kaşık zeytin yağ
- Tuz karabiber kırmızı pul biber
Tarifin Yapılışı
- Bir Doğrama tahtası’nda soganları hal kalka doğruyalım
- Kabağı ince dilim halde yuvarlak şekilde doğrayalım
- Patlıcanı ince dilim halinde yuvarlak doğrayalım
- Domatesi yarım ay şeklinde doğrayalım
- Sarımsağı kıyalım
- Zeytin yağını kızdıralım köfteleri buzluktan çıkardığımız köfteleri kızartalım hafif
- halka soğanları da ekleyip kavuralım
- Üzerine salçayı katıp biraz kavurduktan sonra
- Sebzelerin tamamını ekleyip güzelce kavurduktan sonra
- Üzerini kapatalım 10 dakika piştikten sonra
- bir borcama alalım ve fırınlayalım
- Yöntemi yemeğimiz daha kokulu olsun diye yapıyoruz
Sebzelerimizi güzelce değerlendirdik ve çöpe atmamış olduk hem çevremize katkımız oldu hem evimizin bereketini arttırdık buzdolabında kalan sebzelerimizi her zaman böyle değerlendirelim yemeklerimizin değerini bilelim
Afiyet olsun

Yorumlar