Alman Usulü Haşhaşlı Çörek Tarifi(Mohnschnecke)
Lezzeti güzel haşhaşlı çöreğin benzeri şekil ama görüntüsü benzerken tadı pek benzememektedir
Bu çöreğin farkı tadında deneyin görün
Malzemeler
Hamur için
- İki yumurta
- Bir bardak ılık süt
- İki kaşık tere yağ
- Bir kaşık şeker
- Bir yaş maya
- Aldığı kadar un
- Bir çay kaşığı dolusu tuz
İç Malzemeleri
- İki kaşık irmik
- Dört kaşık haşhaş
- 1 avuç kuru üzüm
- İki bardak süt
Hamurun üzerine sos için
- Üç tepeleme kaşık pudra şekeri
- Yarım limonun suyu
Tarifin Yapılışı
- Öncelikle iç malzemeleri bir tavada karıştıralım
- Kaşık ateşte pişirelim
- Kıvamı akışkan olmasın aşırı katıda olmasın
- Helva gibi ama sürülürken kolay
- sürülecek şekilde bir kıvam olsun
- Gerekirse süt eklenebilir
- Üç dakika kaynasın
- İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım
- Bir kaseye yumurtaları ekleyelim
- bir çimdik tuz şekerle çırpalım
- Ilık süt ve tereyağını ekleyip çırpalım
- Un ve mayayı ekleyelim
- Güzelce yoğuralım
- Hamurumuz kulak memesi kıvamında
- olmalı buna dikkat edelim
- Hamur kabarınca eşit parçalara ayırıyoruz
- Ve herbirini ince bir şekilde açıyoruz
- Soğuyan harçtan alıp açılmış hamurun
- Tamamına sürelim hamuru yuvarlayarak saralım
- Salyangoz şekline getirelim yada üç santim aralıkla
- Kesip tepsiye yerleştirdikleri sonra üzerine bastırarak
- Şekil verilebilir bu da bir alternatif
- Tamamını böyle hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim
- Üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı sürün
- 175 derecelik farında kızarana kadar pişirelim
Çöreklerimiz piştikten sonra bir kasede limon ile pudra şekerini karıştırıp
krema kıvamına getireceğiz ve fırından çıkan çöreklerin üzerine döküp
yayacağız
Afiyet olsun

Yorumlar