Alman Usulü Haşhaşlı Çörek Tarifi(Mohnschnecke)

Lezzeti güzel haşhaşlı çöreğin benzeri şekil ama görüntüsü benzerken tadı pek benzememektedir 
Bu çöreğin farkı tadında deneyin görün







Malzemeler 


Hamur için 


  • İki yumurta
  • Bir bardak ılık süt
  • İki kaşık tere yağ
  • Bir kaşık şeker 
  • Bir yaş maya 
  • Aldığı kadar un
  • Bir çay kaşığı dolusu tuz 


İç Malzemeleri 

  • İki kaşık irmik 
  • Dört kaşık haşhaş
  • 1 avuç kuru üzüm
  • İki bardak süt


Hamurun üzerine sos için


  • Üç tepeleme kaşık pudra şekeri
  • Yarım limonun suyu


Tarifin Yapılışı


  • Öncelikle iç malzemeleri bir tavada karıştıralım 
  • Kaşık ateşte pişirelim 
  • Kıvamı akışkan olmasın aşırı katıda olmasın 
  • Helva gibi ama sürülürken kolay 
  • sürülecek şekilde bir kıvam olsun 
  • Gerekirse süt eklenebilir 
  • Üç dakika kaynasın 
  • İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım 
  • Bir kaseye yumurtaları ekleyelim 
  • bir çimdik tuz şekerle çırpalım
  • Ilık süt ve tereyağını ekleyip çırpalım
  • Un ve mayayı ekleyelim 
  • Güzelce yoğuralım
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamında 
  • olmalı buna dikkat edelim
  • Hamur kabarınca eşit parçalara ayırıyoruz 
  • Ve herbirini ince bir şekilde açıyoruz 
  • Soğuyan harçtan alıp açılmış hamurun 
  • Tamamına sürelim hamuru yuvarlayarak saralım
  • Salyangoz şekline getirelim yada üç santim aralıkla 
  • Kesip tepsiye yerleştirdikleri sonra üzerine bastırarak 
  • Şekil verilebilir bu da bir alternatif 
  • Tamamını böyle hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim 
  • Üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı sürün 
  • 175 derecelik farında kızarana kadar pişirelim
Çöreklerimiz piştikten sonra bir kasede limon ile pudra şekerini karıştırıp 
krema kıvamına getireceğiz ve fırından çıkan çöreklerin üzerine döküp 
yayacağız 

Afiyet olsun 



Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?