Az kıyma İle Kuru Patlıcan Güveci
Kış gelince ne pişireceğim diye kara düşünmeye gerek yok tabi;yazdan hazırladıysanız sorun yok şöyle kokulu kokulu bir kuru patlıcan güveci yapayımda yoğurtla
mükemmel olur
Annelerimiz de arkamızdan emek çekip yollar bize kuru sebzeleri kıymetini bilenler alışılmışın dışında farklı pişirelim kuru patlıcan deyip geçmeyin biraz taze domates biber ekleyelim buzluktan bakın nasıl güzel oluyor
Malzemeler
•1 Bir çorba kasesi kuru patlıcan
•3 adet domates
•4 adet yeşil biber
•1adet orta boy soğan
•1kaşık salça
•Elli gram kıyma tuz karabiber pul biber
Tarifin Yapılışı
- Kuru patlıcanı güzelce yıkayın
- Bir tencereye alıp bir litre su ekleyin
- Yumuşayan kadar haşlayın süzün
- Tekrar yıkayın süzün kaynamışsa hazırlayın
- yarım litre.Şimdi kıymayı tencereye alalım
- soğanı biberi doğrayalım yağı ekleyip kıymayı kavuralım
- Tuz karabiber pulbiber ekleyip
- sonrada sırayla biber domates salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim
- Patlıcanı ekleyip üzeri kapalı
- 10 dakika en kısık ısıda kavurmaya devam edelim
- Suyunu kattıktan suyuyla kaynadıktan sonra
- on dakika daha ocakta tutalımarada ısısını yükseltip
- geri kısalım suyu koyulaşınca Ocağı kapatalım .
Afiyet olsun
Servis önerisi :sarımsaklı yoğurtla iyi olur

Yorumlar