İtalyan Usulü Patates Kavurması Nasıl Yapılır

Türk ve İtalyan yemek benzerliğine iyi bir örnektir bu yemek Türkiye’de soğan ufak doğranarak pembeleştirilir İtalyada büyük ve fazla doğranarak pembeleştirilir.Bol soğanlı İtalyan usulü deneyiniz












MALZEMELER

  1. İki büyük patates
  2. İki büyük soğan 
  3. Tuz
  4. Zeytinyağı 1 çaykaşığı tereyağı


TARİFİN YAPILIŞI

  1. Patatesler soyulur iri iri doğranır ve bir tencereye yerleştirilir
  2. Üzerini kaplayacak kadar su eklenir 
  3. 1 çay kaşığı tuz atılır ve kaynamaya bırakılır 
  4. Bir süre hızlı kaynadıktan sonra ayarı kısılır
  5. Patates çatalla kontrol edilir çatal patatese geçiyorsa suyu süzülür ve kapağı kapalı biraz bekletilir
  6. Bu arada soğanlar soyulur iri iri doğranır 
  7. Bir tencereye soğanları ekleyip ocağa konur tuz bir tutam eklenir
  8. Soğanlar tencere ısınırken biraz karıştırılır 
  9. Soğanlar biraz suyunu çekince üç kaşık zeytinyağ eklenir 
  10. Soğanlar bu yağ ile karıştırarak güzelce pembeleştirilir
  11. Pembeleştikten sonra bir çay kaşığı tereyağ eklenir şöyle bir çevrilir ve üç kaşık zeytin yağı daha eklenir 
  12.  iri doğranmış patatesler eklenir soğanla iyicene yedirilir 
  13. Ocaktan alınır tuzunu arzunuza göre ayarlayabilirsini
Çok lezzetli ve doyurucu bir yemektir isteseniz başka yemekle de servis edebilirsiniz 
Afiyet  olsun




Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?