Brokoli Mantısı Tarifi

“Hasta Yemeği”

Gastroloji hastaları için çok önemli bir öğündür iç organlarının çalışması bir çok organı olumlu etkilediğinden yararlıdır

Brokoli mantısı hangi durumlarda yapılmalı ? Yağlı yiyemeyen hastalar gluten hastaları,mide hastaları ve diyet yapanlar bu yemeği ara sıra yaparak kendilerini rahatlatabilir. Hastalarhem yarayışlı hemde güzel bir alternatif.
Bir yemek doyurduğu halde ağırlık vermiyorsa işte o zaman sağlıklıdır.Bu yemeğin yanına haşlanmış et tercih edilebilir


Hasta Yemekleri Brokoli Mantısı Tarifi






 Tarif İçin Malzemeler 


  1. 300 gr brokoli
  2. Haşlamak için tuz
  3. 1 kase sarımsaklı yoğurt
  4. Sos için zeytinyağı biber veya az salça 
  5. Biraz kimyon

                    

 Tarifin Yapılışı 


  1. Brokoli temizlenir sapları 4 santim kesilir bir tencereye brokoli dizilir üzerini geçecek kadar su eklenir yarım tatlı kaşığı tuz ile 10-15 dakika haşlanır.Soğuk sudan geçirilir ve süzülür ve doğranır.
  2. Boşalan tencereye yağ ile salçayı ekleyip hafif ateşte çevirelim biraz kimyon ekleyip brokoliye katıp karştıralım bolca sarımsaklı yoğurt ekleyelim ev yoğurdu yada köy süzme yoğurdu ile servise hazır.
  3. Diyet yemeği olduğu için zeytin yağı da olsa aşırı olmamalı. 

                  Afiyet olsun


Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?