Brokoli Mantısı Tarifi
“Hasta Yemeği”
Gastroloji hastaları için çok önemli bir öğündür iç organlarının çalışması bir çok organı olumlu etkilediğinden yararlıdır
Bir yemek doyurduğu halde ağırlık vermiyorsa işte o zaman sağlıklıdır.Bu yemeğin yanına haşlanmış et tercih edilebilir
Tarif İçin Malzemeler
- 300 gr brokoli
- Haşlamak için tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Sos için zeytinyağı biber veya az salça
- Biraz kimyon
Tarifin Yapılışı
- Brokoli temizlenir sapları 4 santim kesilir bir tencereye brokoli dizilir üzerini geçecek kadar su eklenir yarım tatlı kaşığı tuz ile 10-15 dakika haşlanır.Soğuk sudan geçirilir ve süzülür ve doğranır.
- Boşalan tencereye yağ ile salçayı ekleyip hafif ateşte çevirelim biraz kimyon ekleyip brokoliye katıp karştıralım bolca sarımsaklı yoğurt ekleyelim ev yoğurdu yada köy süzme yoğurdu ile servise hazır.
- Diyet yemeği olduğu için zeytin yağı da olsa aşırı olmamalı.
Afiyet olsun

Yorumlar