Çömlekte Köfteli Tepsi Kebabı

Evde yapılamaz diye bir şey yoktur evde kebab daha lezzetli olur etini kendi isteğinize göre seçin yapın en lezzetli kebabı 





Malzemeler 

  • Yarım kilo kıyma 
  • Bir büyük kuru soğan 
  • Bir tutam maydonoz 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane (az)
  • Sarımsak bir diş
  • Bir sivri biber 
  • Yarım domates köfte için
  • İki domates 
  • rendelenmiş kaşar
  • Çömlek tepsi

Tarifin Yapılışı

  • Köfte için kuru soğan ince kıyılır robottan yardım alabilirsiniz
  • Maydonoz ince kayılır
  • Sarımsak yarım domates ve biber ince kayılır
  • Bir kaseye kıyma alınır 
  • Üzerine tüm kıyılmış sebzeler eklenir 
  • Baharatlar sırayla eklenir 
  • Güzelce yoğurulur
  • Çömlek tepsiye dizilir 
  • Yanlarına domates dizilir 
  • İkiyüzlü derecelik ısınmış fırında 30 ile 40 dakika arası piştikten sonra
  • Üzerine kaşar serpilir 8 dakika daha pişirilir
  • Üzeri kızarınca servis edilir sıcak tüketiniz
Afiyet olsun 







Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?