Yozgat Usulü Yayla Çorbasıı Tarifi
Türkiye’nin en sevilen çorbaları arasında bulunan yayla çorbası yaz aylarında serinletici olurken kış aylarında besleyicidir çocukların zekasını açar,rahatlatıcıdır.
Malzemeler
- El yapımı yoğurdun süzülmüşü bir çorba kasesi
- Süzme yoğurt ekşi de olabilir
- Bir çorba kasesi önceden haşlanmış yarma
- Bir yemek kaşığı tereyağ ,bir yemek kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı acısız pulbiber üç yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı tepeleme un
- Bir çaydanlık kaynatılmış su
Tarifin Yapılışı
- Süzme yoğurdu bir tencereye alalım su ile inceltelim
- Ayrandan koyu olacak şekilde iyice çırpalım pütürsüz olacak şekilde
- Sonra1tepeleme yemek kaşığı un ekleyip biraz daha su ekleyip
- Çırpalım yarmayıda ekleyip.Kaynamış su hazır olana dek bekleyelim
- su fokur fokur kaynadıktan sonra inceltilmiş yoğurdun içine ekleyip
- Hızlıca karıştırıp tencereyi ocağa alalım bu uygulamayı hızlı olsun diye
- yapıyoruz
- Tencere ocakta iken devamlı tahta bir kaşıkla karıştıralım kaynayana kadar
- Kaynadığını görmeden karıştırmayı bırakmayın.
- On dakika üstü açık pişirin çorba özleşti ise tuz ekleyin
- Bir küçük tavaya önce zeytin yağını alıp naneyi ekleyip
- Kızgın olan yağa tereyağını da ekleyelim
- en son pul biberi de ekleyip cos çorbaya katalım
- Biraz da böyle kaynasın çorbamız hazır afiyet olsun

Yorumlar