Yozgat Usulü Yayla Çorbasıı Tarifi

Türkiye’nin en sevilen çorbaları arasında bulunan yayla çorbası yaz aylarında serinletici olurken kış aylarında besleyicidir çocukların zekasını açar,rahatlatıcıdır.

Yozgat Usulü Yayla Çorbası:Sağlıklı Yemekler


Malzemeler 

  • El yapımı yoğurdun süzülmüşü bir çorba kasesi
  • Süzme yoğurt ekşi de olabilir
  • Bir çorba kasesi önceden haşlanmış yarma
  • Bir yemek kaşığı tereyağ ,bir yemek kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı acısız pulbiber üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tepeleme un
  • Bir çaydanlık kaynatılmış su

Tarifin Yapılışı 

  • Süzme yoğurdu bir tencereye alalım su ile inceltelim 
  • Ayrandan koyu olacak şekilde iyice çırpalım pütürsüz olacak şekilde
  • Sonra1tepeleme yemek kaşığı un ekleyip biraz daha su ekleyip
  • Çırpalım yarmayıda ekleyip.Kaynamış su hazır olana dek bekleyelim
  • su fokur fokur kaynadıktan sonra inceltilmiş yoğurdun içine ekleyip
  • Hızlıca karıştırıp tencereyi ocağa alalım bu uygulamayı hızlı olsun diye
  • yapıyoruz
  • Tencere ocakta iken devamlı tahta bir kaşıkla karıştıralım kaynayana kadar
  • Kaynadığını görmeden karıştırmayı bırakmayın.
  • On dakika üstü açık pişirin çorba özleşti ise tuz ekleyin
  • Bir küçük tavaya önce zeytin yağını alıp naneyi ekleyip 
  • Kızgın olan yağa tereyağını da ekleyelim 
  • en son pul biberi de ekleyip cos çorbaya katalım
  • Biraz da böyle kaynasın çorbamız hazır afiyet olsun

 




Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?