Elma Dolgulu Kurabiye Tarifi
Bazen canımız tatlı çeker işte böyle anlar için güzel bir poğaça şeklinde kapatılmış kurabiye ile tatlı kirizine bir çözüm olabilir
- 250 gr margarin veya tereyağı,
- 3 çay bardağı pudra şekeri,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 2 paket kabartma tozu,
- 2 yumurta,
- aldığı kadar un
- 1 çorba kaşığı tarçın,
- 4 elma (kabuğu soyulup rendelenmiş),
- 1 bardak fındık veya ceviz,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tarifin Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış yağ
- yumurta,yoğurt,pudra şekeri
- kabartma tozunu bir yoğurma kabında karıştırın
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında
- bir hamur yoğurun
- Hamuru üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.
- İçi için rendelenmiş elmaları bir tencereye koyun
- Şekeri de ekleyerek 2 dakika kadar pişirin
- Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın
- Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- elinizde açarak yuvarlak şekil verin
- Ortasına elmalı içten 1 tatlı kaşığı koyun
- ve poğaça biçiminde kapatın.170 derece ısıtılmış fırında
- üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlar