Kadayıflı Sütlü Tatlı Tarifi
Herkes tarafından sevilen lezzetli tarifimize geçelim
Malzemeler
- Tatlı için satılan hazır kızarmış kadayıf
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- Bir yemek kaşığı tereyağ biraz sıvı yağ
- Bir litre süt
- 2 Türk kahvesi dolusu un yada dolu dolu 2 kaşık un
- 1 Paket vanilya
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kadayıflı Sütlü Tatlının Tarifi
- Öncelikle biraz tereyağı tavada eritilir kaşığın ucu kadar yeterli olur sonra ceviz yağda çevrildikten sonra kadayıf 1 tatlı kaşığı şeker eklenir hafif kavrulur ve kenara alınır
- Kadayıfın daha önce kızarmış olduğunu unutmayalım.
- Beş altı kaşık sıvı yağı tavaya alalım unu kavuralım ve kavururken tere yağını eklerim sararana kadar kavuralım ve soğuk sütü ekleyip çırparak karıştıralım
- Şekerini ekleyip pişene dek dibine tutmasın diye karıştıralım
- Tatlı tabağına alırken önce biraz kadayıflı karışımdan tabağa katıp tatlıyı ekleyip tekrar kadayıflar süsleyelim
- Tatlımız hazır Afiyet olsun

Yorumlar