Tavada Göçmen Böreği Tarifi
Alışıla gelmiş fırında göçmen böreği tarifini bir çoğumuz biliriz daha ekonomik olacağını bilmelisiniz tüm tariflerimde tasarrufu önceliyorum bu tariften herkes istifade edecek
Tarif İçin Malzemeler
Hamur için
- Yarım bardak süt
- Yarın bardak sıvıya
- 1 yumurta
- 1 bardak ılık su tüm malzemeler ılık olmalı
- 1 yaş maya kuruda olur
- Aldığı kadar elenmiş un
- Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamuru yoğurup güzelce kabarmasına kadar iç malzemeyi hazırlayalım
İç malzemesi için
- 250 gram kıyma
- Biraz sıvıyağ
- 2 adet kuru soğan büyük olsun
- Bol maydonoz
- Bir tatlı kaşığı salça
- Tuz karabiber biraz kimyon biraz pul biber
Tarifin Yapılışı
- İç malzemesini bir tavada sırayla sıvıyağ içinde kıyma iri kıyım soğan hafif kavuralım sonra
- Salçayı ekleyip biraz daha kavuralım
- Aşırı pişirmeye gerek yok tekrar pişecek soğanlar bir diri kalsın
- Şimdi ocağı kapatalım sırayla tuz baharatları ekleyip soğumaya bırakalım
- Hamurumuz kabardı mandalinadan biraz büyük bezelere ayıralım
- Tava genişliği büyük tava
- Tava genişliğinde ikişer beze hazırlayıp
- Birinci beze açıldıktan sonra bir büyük tahta kaşıkla iç malzemeyi yayalım diğer açtığımız hamuru üzerine kapayıp tavaya yerleştirelim
- En Kısık ateşte üzeri kapalı beş dakika piştikten sonra çevilelim diğer tarafıda güzelce piştikten sonra
- bir üçüncü kez çevirip kısa bir zaman servis tabağına alalım
- Kaç tane çıkacak malzemeye göre bakın hamur artarsa bazlama yapılabilir sizin takdirinize kalmış
Afiyet olsun

Yorumlar