Haydari Ve Ezme Tarifi

Haydari ve Ezme, Türk mutfağının sevilen soğuk meze çeşitlerindendir. İşte her iki tarifte et yemeklerinin yanında iyi gider





Haydari Tarifi


Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt

2-3 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı beyaz peynir (ezilmiş, isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Hazırlık:

1. Bir kaseye süzme yoğurdu alın ve beyaz peyniri ekleyerek iyice karıştırın.

2. Ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyin.

3. Karışımı homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

4. Servis tabağına alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kuru nane serpin.

5. Soğuk servis edin.


Ezme Tarifi


Malzemeler:

3 adet domates

2 adet yeşil biber

1 küçük boy kuru soğan

1 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Hazırlık:

1. Domatesleri, biberleri, kuru soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın veya rondodan geçirin. (Fazla sulanmaması için kontrollü olun.)

2. Domates salçasını, nar ekşisini, zeytinyağını, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

3. Mezenin kıvamını kontrol edin; gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

4. Servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek süsleyin.


Afiyet olsun!





Yorumlar

Bugün Ne Pişireyim?