Yozgat Usulü Tavuklu Çullama Yemeği Tarifi
Yozgat ilimize ait çullama tarifi çok lezzetli bir yemektir tavukla birleşince hem besleyici hemde sağlıklı oluyor.Bu yemeği Almanlar bile yapıyor yıllar önce Almanya’da yemiştim tadı damağımda kalmıştı nasıl yapıldığını bir türlü anlayamamıştım ta ki Yozgat usulü çullama yı tadıncaya dek yakınımda duruyormuş haberim yok.Yapılışı öğrendikten sonra hiç eksik etmiyorum her zaman yapıyorum


Malzemeler
- Üç kaşık un tavada yağsız kavuralım
- Haşlanmış tavuk
- Tavuk suyu bir su bardağı
- Bir kaşık tereyağı
- Bir kaşık salça
Tarifin Yapılışı
- Bir tencereye yarım kaşık tereyağ
- Beş yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip eritelim
- Unu katıp şöyle bir karıştıralım
- Su ve et suyu ekleyelim çırpma teli ile hızlıca karıştıralım
- Tuzunu ekleyelip kıvamı beşemel sos kıvamında akışkan olmalı
- Ne Katı ne sulu olmamalı
- Sos pişerken tavuğu didikleyelim
- Arzuya göre bir servis tabağına çullamayı ekleyip
- Üzerini didilmiş tavuk ile süsleyelim
- Üzerine kalan tereyağı biraz zeytin yağı ile salçayı kavuralım
- Üzerine gezdirelim afiyet olsun
Yorumlar