Herkesin Özlediği Yozgat Usulü Anne Köftesi Tarifi
Tüm çocukların meşhur lezzeti:Anne Köftesi herkes bayılır yapılışını bir tek anneler bilir bu anneden sizlere hediye bu tarifi iyi öğrenin
Malzemeler
- 500 gr yağsız kıyma
- 1 yumurta
- Ekmek içi veya Galata 2 kaşık
- Birbuçuk kaşık Tuz
- karabiber,kimyon,pulbiber isteğe bağlı
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Küçük domatesin yarısı
- Yeşil biberin çeyreği
- 1 adet kuru soğan
- Taze maydonoz
Tarifin Yapılışı
- Anne köftesi tarifi için kuru soğan ince ince doğranır
- Maydonoz domates biber ince ince kıyılır
- Sarımsakta ince kıyılır
- Bir kasede tüm malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra iyice yoğurulur bir saat buzdolabında dinlendirilir
- Yuvarlak tombul bir şekilde şekillendirilir cevizde biraz büyük toplar yeterli iken çok ince yapmayalım
- Sonrasında tavayı kaplayacak kadar sıvı yağ eklenir üç milim yeterli
- Orta ateşte her yüzü kızardıktan sonra üçüncü tarafı bir kere daha kızarınca mükemmel olur
- Kızarttığımız köfteleri sıcak olarak bol ekşili bir salata ile servis edelim
Afiyet olsun

Yorumlar