Fırında Levrek Buğulama Tarifi

Malzemeler
- Levrek filetosu iki kişilik
- Bir patates
- Bir kuru soğan
- Bir havuç
- Üç kaşık sıvı yağ
- Bir defne yaprağı
- Tuz,
- limon suyu
Tarifin Yapılışı
- Levrek buğulama için bir cam tepsi uygun olur
- Levrek filetomuzu tuzlayıp tepsiye yerleştirelim
- Sebzeleri soyup yıkayalım ve eşit bir şekilde doğrayalım
- Levreğin üzerine defne yaprağını ufalanmış şekilde yayalım
- Limon sıkalım
- Sebzeleri süzelim ve tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp levreğin etrafına yayalım
- Isıtılmış fırında otuz ila kırk dakika olarak pişirelim
- Tarifimiz buğulama olduğu için tepsiye biraz su da ekleyelim
- Böylece daha sağlıklı olduğundan ve kızartma gibi dokunmayacağı için
- Soframızda haftada iki defa tüketmek faydalı olacaktır
Ülkemizde her mevsim balık bulunmaktadır bu sayede sağlıklı beslenmemize katkısı çoktur
Özellikle balık,buğulama olarak yapılırsa sağlıklıdır buna dikkat etmek etmek sağlığınıza
Çok katkı yapacaktır en azından alternatif olarak ara sıra bu tarzda pişirmek hasta olan kişilerde
Tedavi edici olacaktır
Yorumlar