Ispanaklı Dalganlı Gözleme
Aydınımızın meşhur otlu börekleri hem sağlıklı hemde lezzetlidir olsada yesek deyişinizi duyuyorum
Canınız çektiyse hemen tarifi verelim zor değil. Benim size vereceğim tarif yufkayı çok ince açamayanlar için
Malzemeler
- Hamur İçin 1 kilo un
- Bir küçük paket maya
- Aldığı kadarsu
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir bağ ısırgan otu
- İki pırasa
- 5 kaşık kesik
- Bir tutam tuz
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 4 kaşık zeytin yağı
Tarifin Yapılışı
- Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz
- Üstü kapalı bir kenara bırakıyoruz
- Mayalanıp kabarsın bir saat
- Bu arada yıkanmış yeşillikleri yıkıyoruz
- İnce ince doğruyoruz
- Tabi ısırgan biraz dalar
- Onun içi bir eldivenden yardım alıyoruz
- yada iri parçalara bölüp
- Robottan kısa kıyım yapılabilir
- Yeter ki ezilmiş olmasın
- Doğranmış yeşillikleri bir kasede
- Zeytin yağı kesik(çökelek)
- Pulbiberi tuzu güzelce karıştırıp
- Cevizden biraz büyük bezeler hazırlayıp
- Açabildiğiniz incelikte açıp dalganı ekleyip kapatalım
- Tavada orta ısıda iki taraflı pişirelim
Afiyet olsun
Hamurumuz mayalı olduğu için hamur açmakta zorlanırsanız merak etmeyin
Hamurunuz sert olmaz

Yorumlar